Gnjilane racuna se jedna od dva-tri najboljih opstina na Kosovu

 

Gnjilane, 31.januar 2011/ Predsednik Opstine Gnjilane, Qemajl Mustafa procenio je kao uspesan obavljeni rad u toku 2010 god, u svom izvestaju za Skupstinu Opstine, koji je prezentirao na sednici datuma 31.01.2001 god, i ako je istakao da njegova agenda bila je i jos ambicioznija.

 
2010.godina je okoncana sa 11 miliona € investicije, koje su koriscene za regulisanje bazicne infrastrukture puteva i skola, pijace vode, kanalizacija, javno osvrtljenje i drugih projekta, medjutim Mustafa je istakao da potrebe opstine bile su jos vece.
 
Prema njemu, Vlada Kosova nije tretirala godinu koju smo ostavili Opstinu Gnjilane kao prioritet, zatim izrazio se ubedljivo da opste investicije, racunajuci grandova vlade, donacije i sopstvena sredstva, ici ce do 25 miliona €.
 
Upravo, sada gde su konfirmisane investicije od strane donatora za projekat biblioteke, energetsku podstanicu “Gjilani 5”, za centar “Don Boshko” i dr.koja obuhvataju iznos preko 11 miliona€, istakao je Mustafa.
 
Ovom iznosu kapitalnih investicija, dodace se i srestva od vlade Kosova gde prema predsedniku opstine bice 6.5 miliona€ i to od sopstvenog budjeta, u vrednosti 3miliona€ tako da razvoj bude brzi.
 
Investicije upotrebice za regulisanje infrastrukture puteva u gradu i po selima, tu gde ima potrebe, za obezbedjivanje pijace vode, regulisanje kanalizacijske mreze, kanalizacije, sistemu crnih voda, javnog osvetljenja i drugih projekta.
 
Kao poseban projekat, on je spomenuo tri ulice u gradu i to: od restorana “Lura” do kruznog puta, koja ce biti infrastruktura visokog nivoa, ulica od Sahat Kule do ‘Kodra e Deshmorve”kao i ulica od uciteljskog fakulteta do kruznog puta.
 
Opstina je pripremila projekat i za put sa cetri trake, od tunela do krivine blizu Livocke brane, ali ovj segmenat, pored pratece infrastrukture, obuhvata iznos do 3miliona€, realizovace se ukoliko obezbedjuju srestva od vlade Kosova, rekao je predsednik Opstine, Qemajl Mustafa.
 
Narednih godina nastavice se sa izgradnjom dva ulaza grada sa cetri trake , trotoara i osvetljenja, od pravca Bujanovac i Urosevac, odnosno od Prilepnickog bunara i sela Donjeg Livoca, rekao je on.
 
Treba istaci da je doslo do procenjivanje odnosno, sacuvanje dobrih odnosa sa donatorima koji smatraju Opstinu Gnjilane, kao atraktivna sredina za investicije, u medjuvremenu posebnu paznju posvecuje se i pripremanje ambijenta za privatne investicije reko javno-privatnog partnerstva.
 
Predsednik Opstine – Egzekutive procenio je da i direktori opstinskih uprava obavili svoje poslove na nivou, postigli su da daju odgovor na zahtev gradjana u zadovoljavajucem smislu, medjutim on usmerava da i dalje avansira ove sluzbe.
 
“Sa punim ubedjenjem kazem da smo najbolja opstina na Kosovu, ili izmedju dva-tri najboljih opstina, rekao je Qemajl Mustafa, medjutim stavio do znanja, odnosno pred clanovima Skupstine prezentrirao je izvestaj rada za 2010 godinu, zatim rekao je da ima jos vise da se radi.


Data: 03.02.2011